החומרים:
1 ק"ג בשר כתף לצליה, שתי כוסות גדושות דובדבנים (מיובשים / משומרים / קפואים) ומגולענים, שני בצלים גדולים, ראש שום, שקית כיסוני בשר (קנויים), שלוש עגבניות, שלושה גזרים, שלושה קישואים, עלי סלרי, חצי צרור כוסברה, חצי כוס גרגרי חומוס, חצי כוס מיץ לימון, מלח, פלפל, חצי כפית הל טחון, כפית סוכר, כמון. גרידת גינג'ר טרי, 8 כוסות מים.
אם משתמשים בדובדבנים מיובשים, יש להשרות אותם כחצי שעה במים חמים.
את גרגרי החומוס יש להשרות למשך הלילה, קודם שמבשלים אותם.
ההכנה:
1. חותכים את הבצל והגזר לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר גדול גבוה ורחב.
2. חותכים את הקישואים והעגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר
3. חותכים את הבשר לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. יש לערבב מעת לעת את החומרים בסיר.
4. מוסיפים את גרגרי החומוס, שיני השום, הסלרי הקצוץ, המים, ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים את המרק, מנמיכים את האש ומוסיפים את הדובדבנים.
6. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה, על להבה נמוכה.
7. מוסיפים את כיסוני הבשר, וכאשר הם מתחילים לצוף, סימן שהמרק מוכן.
8. בעת ההגשה זורים כוסברה קצוצה דק מעל כל צלחת מרק.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר